Oeteldonk Jaarembleem 2020 bekend

jaarembleem-2020-binnenste-buiten-oeteldonk

Jaarembleem 2020 Oeteldonkse club 1882

Oeteldonk Binnenste Buiten

Het nieuwe jaarembleem voor carnavalsjaar 2019-2020 is zaterdag 28 september onthuld. Het winnende embleem is ontworpen door Yvonne Serré (54 jaar) uit Vlijmen.

Ruim 184 emblemen werden ingestuurd door zo’n 114 ontwerpers voor de jaarlijkse ontwerpwedstrijd. In de leeftijd variërend tussen de 6 en 84 jaar oud.

Sinds 1995 kent ieder carnavalsjaar een motto. Op carnavalsdinsdag, direct na de begrafenis van Knillis, wordt het nieuwe jaarthema bekend gemaakt. Voor aankomend carnavalsseizoen is dit: Binnenstebuiten.
Een vakjury, bestaande uit een steeds wisselende afvaardiging van Oeteldonkers, vond dit embleem dat letterlijk “binnenstebuiten” is gekeerd, de winnaar. De uiteindelijke keuze is gemaakt door de ministerraad. Deze had dus de laatste stem hierin.

Na de bekendmaking van het nieuwe jaarschildje werd het ontwerp vooral op Social Media uitvoerig besproken. Het ontwerp van het embleem krijgt veel kritiek. Veel gehoord is vooral de kleurstelling: Carnaval is tenslotte een kleurrijk gebeuren! Het nieuwe schildje wordt te flets gevonden. Velen geven aan het op de binnenkant van hun kiel of Jeske te zullen naaien.

Waarom de keuze van de Oeteldonkse Club juist op dit embleem is gevallen? Rinske: “het is echt een ander embleem dan we tot nu toe hadden. Heel simpel het thema uitgebeeld en het idee van een omgekeerde wereld. Daardoor past het ook echt bij Oeteldonk. Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten. De meningen zijn altijd verdeeld. Dat zal nu niet anders zijn. Dat is ook Oeteldonk.”

Wil je dit embleem bestellen? Er is een Jaarembleem Binnenstebuiten 2020 en een Jaarembleem 2020 Binnenstebuiten klein.

Met de opbrengsten van dit embleem worden de vrijwilligers van de Oeteldonkse Club van 1882 gesponsord. Met zo’n 400 vrijwilligers wordt het hele jaar gewerkt om Oeteldonks carnaval weer tot een succes te maken.